Vaniljekranse

 

 

Anitas Fedtebrød

 

Karolines Brunkager

 

Rutebiler

 

Jødekager

 

Bicotti med safran

 

Bicotti

 

Falske Makroner

 

Gode Råd

 

Ingenting

 

Ballum Knæpkager

 

Bedstemors Vafler

 

Honninghjerter

 

Havregrynskugler

 

Print opskrift

 

 

Sådan ser de færdige vaniljekranse ud

 

Vaniljekranse hører bare julen til.

 

Det skal du bruge:

 

½ kg mel

5 ts vanille

375 g smør

1 æg

250 g sukker

125 g smuttede (eller ej) finthakkede mandler

 

Sådan gør du:

 

  1. Tænd ovnen på 180º (i min ovn er det 200 grader)

  2. Mel og vanille sigtes sammen.

  3.  Koldt smør hakkes i.

  4.  Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed melet æltes sammen.

  5.  De finthakkede mandler æltes i – dejen stilles koldt, til den er fast.

  6.  Kør dejen gennem kødmaskinens kageplade (stjerne – husk at tage kniven ud).

  7.  Del stængerne i ca. 4-5 cm lange strimler og form dem til kranse.

  8. Læg dem på smurte bageplader (bagepapir kan bruges)

  9. Bages i ca. 8 min.

Har du en røremaskine, kommer du bare det hele i skålen med det samme og rører det sammen.