Anitas Fedtebrød
Karolines Brunkager
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Bedstemors Vafler
Honninghjerter
Havregrynskugler
Print opskrift
Sådan ser de færdige vaniljekranse ud |
Vaniljekranse hører bare julen til.
Det skal du bruge:
½ kg mel
5 ts vanille
375 g smør
1 æg
250 g sukker
125 g smuttede (eller ej) finthakkede mandler
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180º (i min ovn er det 200 grader)
Mel og vanille sigtes sammen.
Koldt smør hakkes i.
Æg og sukker røres til æggesnaps, hvormed melet æltes sammen.
De finthakkede mandler æltes i – dejen stilles koldt, til den er fast.
Kør dejen gennem kødmaskinens kageplade (stjerne – husk at tage kniven ud).
Del stængerne i ca. 4-5 cm lange strimler og form dem til kranse.
Læg dem på smurte bageplader (bagepapir kan bruges)
Bages i ca. 8 min.
Har du en røremaskine, kommer du bare det hele i skålen med det samme og rører det sammen.
|