Anitas Fedtebrød
Vaniljekranse
Rutebiler
Jødekager
Bicotti med safran
Bicotti
Falske Makroner
Gode Råd
Ingenting
Ballum Knæpkager
Bedstemors Vafler
Honninghjerter
Havregrynskugler
Print opskrift 100 stk.
Print opskrift 400 stk.

Sådan ser de færdige brunkager ud
|
Jeg har altid elsket brunkager, og disse bagte min bedstemor altid til mig.
Det skal du bruge:
Den portion giver ca. 100 - men det er jo sjældent nok
125 g smør
125 g farin
1 dl sirup
400 g mel
50 g finthakkede nødder / mandler
2 ts potaske
1 ss kanel
½ ts st. nelliker
evt. ½ ts ingefær
30 g finthakket pomeransskal
½ ts kardemomme
Sådan gør du:
-
Smør, farin og sirup opvarmes til kogepunktet – må ikke koge
-
Rør potasken ud i en smule koldt vand og rør det i sirupsmassen, som afkøles til den er lunken
-
Tilsæt nu resten af ingredienserne og ælt dejen godt sammen
-
Trilles til ca. 5 cm tykke pølser, som stilles koldt i et døgn
-
Tænd ovnen på 175°
-
Pølserne skæres i tynde skiver og lægges på en smurt bageplade
-
Bages øverst i ovnen i ca. 6-8 min. - de skal lige være brune i kanten
|