Grundopskrift flødis
Bananis
Karamelis I
Chokoladeis I
Sorbet
Tilberedning af bær
Pistaciepasta
Nougat
Lakrids
Kandiserede valnød.
Chokopeanutssovs
Blondekurv til is
Vafler til is
Print opskrift
|
En simpel opskrift på chokoladesovs til ca. 4 prs.
Du skal bruge:
3 dl sødmælk 200 g mørk chokolade 1 knips salt evt. smag - f.eks. skallen af en appelsin
Sådan gør du:
Hak chokoladen fint
Bring mælken i kog sammen med salt og evt. appelsinskal
Hæld den varme mælk over chokoladen lidt efter lidt til chokoladesaucen er blank
Klar til servering
Du kan også lave en krydderiblanding, så sovsen får mere
karakter og smag, nok mest anvendelig til vaniljeis eller
frugtsalat.
Det skal du bruge:
Skallen af en økologisk appelsin
1 kanelstang
10 kaffebønner
5 hel kardemomme
1 "brugt" vaniljestang med marven skrabet ud
Sådan gør du:
-
Hak chokoladen fint
-
Hæld de øvrige ingredienser op i den kolde mælk sammen med salt og bring det til kogepunktet.
-
Har du travlt, kan du sagtens hælde det over chokoladen gennem en si.
-
Du kan også give saucen endnu mere smag ved at lade den trække et kvarter og koge det op igen, inden du hælder det over chokoladen.
-
Server chokoladesaucen til is, frugt eller hvad du har lyst til.
|