Chokoladesovs

 

 

Grundopskrift flødis

 

Bananis

 

Karamelis I

 

Chokoladeis I

 

Sorbet

 

Tilberedning af bær

 

Pistaciepasta

 

Nougat

 

Lakrids

 

Kandiserede valnød.

 

Chokopeanutssovs                                        

 

Blondekurv til is

 

Vafler til is

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En simpel opskrift på chokoladesovs til ca. 4 prs.

 

Du skal bruge:  

 

3 dl sødmælk
200 g mørk chokolade
1 knips salt
evt. smag - f.eks. skallen af en appelsin

 

Sådan gør du:

 

  1. Hak chokoladen fint

  2. Bring mælken i kog sammen med salt og evt. appelsinskal

  3. Hæld den varme mælk over chokoladen lidt efter lidt til chokoladesaucen er blank

  4. Klar til servering 

 

Du kan også lave en krydderiblanding, så sovsen får mere

karakter og smag, nok mest anvendelig til vaniljeis eller

frugtsalat.

 

Det skal du bruge: 

 

Skallen af en økologisk appelsin

1 kanelstang

10 kaffebønner

5 hel kardemomme

1 "brugt" vaniljestang med marven skrabet ud

 

Sådan gør du:  

   

  1. Hak chokoladen fint

  2. Hæld de øvrige ingredienser op i den kolde mælk sammen med salt og bring det til kogepunktet.

  3. Har du travlt, kan du sagtens hælde det over chokoladen gennem en si.

  4. Du kan også give saucen endnu mere smag ved at lade den trække et kvarter og koge det op igen, inden du hælder det over chokoladen.

  5. Server chokoladesaucen til is, frugt eller hvad du har lyst til.