Grundopskrift

til flødeis

 

Bananis

 

Karamelis I

 

Chokoladeis I

 

Sorbet

 

Tilberedning af bær

 

Pistaciepasta

 

Nougat

 

Lakrids

 

Kandiserede walnød.

 

Chokoladesovs

 

Chokopeanutssovs 

 

Blondekurv til is

 

Vafler til is                                     

 

Print opskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du bruger denne opskrift, kan du bare tilsætte de bær, nødder, chokolade eller hvad du har lyst til. Uanset hvad du putter i, har du bare en lækker is - hver gang.

 

Du skal bruge: 

 

Denne opskrift giver ca. 1½ l is

 

5 dl mælk

5 dl fløde

½ stang vanilje

45 g rørsukker

 

6 æggeblommer

85 g rørsukker

 

Sådan gør du: 

 

  1. Hæld mælk, fløde, marv af vaniljen (kog også den tomme stang med) og rørsukker i en gryde

  2. Kog blandingen i ca. 10 min. - rør indimellem

  3. Imens pisker du blommer og 85 g sukker lyst og luftigt

  4. Tag gryden fra varmen

  5. Hæld en smule af den varme væske i æggene imens du pisker langsomt

  6. Forsæt med at hælde varm og kold sammen til du har hældt ca. ½ delen af den varme væske i

  7. Nu hælder du det hele tilbage i gryden

  8. Varmes op imens du rører - må ikke koge, så bliver det til røræg

  9. Sættes i køleskabet til i morgen

  10. Nu kan du hælde den i ismaskinen (du skal nok dele den i to)

  11. Den skal fryses / drejes i ca. 30 - 45 min.

  12. Halvejs i processen kan du tilsætte chokolade, nødder eller andet - så meget du synes- husk nødder og mandler får mere smag, hvis de ristes lidt på pande eller i ovn først

  13. Kommes i en beholder med tætsluttende låg og sættes i fryseren - eller spises med det samme