Hård nougat

 

 

Grundopskrift flødis

 

Bananis

 

Karamelis I

 

Chokoladeis I

 

Sorbet

 

Tilberedning af bær

 

Pistaciepasta

 

Lakrids

 

Kandiserede walnød.

 

Chokoladesovs

 

Chokopeanutssovs

 

Blondekurv til is

 

Vafler til is    

 

Print opskrift                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad forstår du ved hård nougat? For mig er det ren sukker, mens andre mener, at det er sukker og hasselnødder eller mandler. Derfor får du begge opskrifter her.

Begge passer til grundopskriften på is.

 

Du skal bruge:  

 

200 g sukker - gerne rørsukker

 

Sådan gør du:  

 

  1. Smelt sukkeret på en pande (som til brunekartofler)

  2. Når det er helt smeltet og har den gyldne farve du ønsker, hælder du massen over på et stk. bagepapir - det størkner hurtigt og er meget varm, så brug en palet eller lignende af træ

  3. Inden bruge knuser du nougaten evt. med en kagerulle

  4. Tilsættes isen i maskinen, når den er næsten færdig kørt

 

Eller....

 

Du skal bruge: 

 

200 g sukker

100 g hasselnødder eller mandler

 

Sådan gør du

 

  1. Læg nødderne på en bageplade og sæt den i en varm ovn 5-10 min. - pas på, pludselig går det rigtig hurtigt, så hold øje med dem, så de ikke bliver sorte

  2. Læg dem på et viskestykke og gnid skallerne af

  3. Hak dem fint f.eks. i en minihakker

  4. Smelt sukkeret som ovenfor

  5. Når det er smeltet, kommes de hakkede nødder i og fordeles ved omrøring

  6. Hæld massen på et stk. bagepapir og lad afkøle

  7. Knuses før brug som ovenfor