Grundopskrift flødis
Bananis
Karamelis I
Chokoladeis I
Sorbet
Pistaciepasta
Nougat
Lakrids
Kandiserede walnød.
Chokoladesovs
Chokopeanutssovs
Blondekurv til is
Vafler til is
Print opskrift
|
Denne opskrift passer til 1½ l is (grundopskriften) og giver en fantastisk bæris, der smager af det, den er.
Du skal bruge:
500-600 g bær (hvilke afgør du) jeg blander tit jordbær, hindbær og brombær. Brombær har en kraftig smag, der let overdøver de andre bær, så blander du, skal du bruge mindst brombær.
1 dl lys sirup
1 smule citronsaft
kornene af en stang vanilje - koge også den tomme skal med
Sådan gør du:
-
Kom det hele i en gryde
-
Kog det ind / ned - jo længere det koger, det tykker bliver det
-
Lad det passere igennem en sigte (læg evt. et viskestykke i først, så kernerne ikke sætter sig fast i sigtens kant)
-
Det tager lidt tid, men det er besværet værd at fjerne alle kernerne
-
Sættes på køl til det skal bruges
-
Blandes med isen, inden den kommer i maskinen, til du har en ensartet masse
|