Tilberedning

af bær

 

 

Grundopskrift flødis

 

Bananis

 

Karamelis I

 

Chokoladeis I

 

Sorbet

 

Pistaciepasta

 

Nougat

 

Lakrids

 

Kandiserede walnød.

 

Chokoladesovs

 

Chokopeanutssovs

 

Blondekurv til is

 

Vafler til is        

 

Print opskrift                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne opskrift passer til 1½ l is (grundopskriften) og giver en fantastisk bæris, der smager af det, den er.

 

Du skal bruge: 

 

500-600 g bær (hvilke afgør du) jeg blander tit jordbær, hindbær og brombær. Brombær har en kraftig smag, der let overdøver de andre bær, så blander du, skal du bruge mindst brombær.

1 dl lys sirup

1 smule citronsaft

kornene af en stang vanilje - koge også den tomme skal med

 

Sådan gør du: 

 

  1. Kom det hele i en gryde

  2. Kog det ind / ned - jo længere det koger, det tykker bliver det

  3. Lad det passere igennem en sigte (læg evt. et viskestykke i først, så kernerne ikke sætter sig fast i sigtens kant)

  4. Det tager lidt tid, men det er besværet værd at fjerne alle kernerne

  5. Sættes på køl til det skal bruges

  6. Blandes med isen, inden den kommer i maskinen, til du har en ensartet masse